:: ประวัติ ::

 

ชื่อ :  ชินเซคยอง / 신세경 / Shin Se Kyung (Sin Sae Kyeong)

อาชีพ : นักแสดง

วันเกิด : 29 กรกฎาคม 1990

บ้านเกิด : โซล, เกาหลีใต้

ส่วนสูง : 166 cm

กรุ๊ปเลือด : B

การศึกษา :

  • School Leaders
  • Shin Junior High School
  • Shin High School
  • Chung-Ang University (Theatre and cinema)

ต้นสังกัด : Namoo Actors

Debut: 1998
:: ผลงานซีรีส์ ::

 

:: ผลงานภาพยนต์ ::

 

  • R2B: Return to Base (2012)
  • Hindsight (2010)
  • Acoustic (2010)
  • Five Senses of Eros (2009)
  • Cinderella (2006)
  • My Little Bride (2004)

 

 

:: ผลงานเพลง ::

 

  •     2012: Sweet Christmas – (Shin Se-kyung feat. Epitone Project, digital single)
  •     2012: You Were Sweet – (Shin Se-kyung feat. Sweden Laundry, digital single)
  •     2011: Blue in a Summer Day – (Shin Se-kyung and MY Q, Hindsight OST)
  •     2010: Confessions of a Dangerous Broccoli – (Shin Se-kyung, Acoustic OST)
  •     2010: The Snow Melts – (Shin Se-kyung, Love Tree Project Vol. 1)

 

 

:: ผลงานโฆษณา ::

 

  •     2012: Nature Republic
  •     2012: My Light Up
  •     2012: Dal.Komm Coffee
  •     2011: Jeulgeowoye
  •     2011: Aekyung 2080 PRO
  •     2010: SOUP
  •     2010: Lovcat
  •     2010: BBQ
  •     2010: Lotte ChilsungG2
  •     2010: LG Cyon Café
  •     2010: Chung Ha Lotte Liquor
  •     2010: Aekyung 2080
  •     2010: Buckaroo
  •     2009: The Body Shop
  •     2009: LG Cyon Crystal Phone
  •     2001: KTF Bigi Service
  •     Skoolooks

 

:: ผลงานมิวสิควิดีโอ ::

 

  • Kim Jin Pyo ft K.Will – Don’t Say Anything (2010)
  • MCMXCIX (1999 대한민국) (1999)

 

 

:: รางวัลที่เคยได้รับ ::

 

  • 2011 SBS Drama Awards: Excellence Award, Actress in a Drama Special (Deep Rooted Tree)
  • 2011 Korea Visual Arts Festival: Photogenic Award, TV category (Deep Rooted Tree)
  • 2011 Style Icon Awards: New Icon Award
  • 2011 Puchon International Fantastic Film Festival: Fantasia Award (High Kick Through the Roof)
  • 2010 Mnet 20’s Choice Awards: 20’s Most Influential Star
  • 2009 MBC Entertainment Awards: Best New Actress (High Kick Through The Roof )
  • 2009 MBC Entertainment Awards: Best Couple Award with Shin Se Kyung (High Kick Through the Roof)